Saltar al contenido

Neix la

Cooperativa Santperenca d’energia sostenible! (COSPES SCCL)

Com l’hem constituïda?  

A mitjans de juny de 2020 es convoca una primera reunió oberta per proposar la posada en marxa d’una comunitat ciutadana d’energia. Unes quaranta persones s’adhereixen a la iniciativa i s’acorda iniciar el procés per constituir una cooperativa de consum. A finals de juliol se n’aproven els Estatuts Socials, el nom (Cooperativa Santperenca d’Energia Sostenible, Societat Cooperativa Catalana Limitada, o simplement la COSPES) i el grup paritari de deu persones que en faran la constitució formal. El 23 de setembre es du a terme la constitució davant notari i el dia 6 d’octubre es realitza la primera assemblea general on s’acorda impulsar el creixement de l’entitat tan bon punt estigui degudament inscrita al Registre General de Cooperatives de la Generalitat i s’aproven les bases del primer projecte a posar en marxa: el “Servei Cooperatiu d’Autoconsum Solar Compartit (SCACSC)”.

OBJECTIUS   |   PRIMERS PROJECTES   |   COM FUNCIONA   |   SOCIS   |   COM ASSOCIAR-M’HI   |   ACCÈS ALS SERVEIS

Com funciona la cooperativa?

Tota persona que tingui algun tipus de consum d’energia a Sant Pere pot esdevenir sòcia de consum de la Cooperativa; si no és el cas, pot també ser-ne sòcia col·laboradora. Necessitem ser molta gent, com més millor. Estem en emergència climàtica i tots hem de fer el què estigui a les nostres mans per fer-hi front.

Una cooperativa de consum és una empresa, sense ànim de lucre en el nostre cas, que és propietat de tots els seus socis i sòcies. S’anomena de consum perquè el seu objectiu és proporcionar serveis als seus associats. En el nostre cas es tracta de serveis relacionats amb el consum d’energia.

Les decisions més importants les pren l’Assemblea General, on cada persona sòcia té un vot igualitari. Les decisions més relacionades amb el dia a dia són preses pel Consell Rector que és elegit per l’Assemblea amb mandats de 4 anys. També existiran comissions de treball segons les necessitats de cada moment.

L’activitat de la cooperativa es du a terme en base a un suport professional per a l’execució i la gestió dels projectes i al voluntariat dels socis i sòcies en totes les activitats de promoció i organització social.

El funcionament de la Cooperativa està regulat per mitjà dels Estatuts Socials. També es preveu disposar d’un Reglament Intern i d’un Reglament per a cadascun dels serveis que es posin en marxa.